Sovina pošiljka – Nova kutija iznenađenja za knjigoljupce


Uopšte neću da vam pišem kako sam se ovog jutra probudila rano kako bih ispoštovala poštara i kako je poštar stigao oko podneva. Znam da vas to ne zanima. Kao što vas ne zanima ni činjenica da sam tako bunovna i neispavana izvela Okija da trčkara po snegu i žonglirala očima tamo-vamo da se slučajno ne mimoiđem sa poštarom, ali i da ne ispustim psa iz vida (beli pas ima tu moć da se vrlo lako kamuflira u zimskoj idili), pa sam onda jurila čoveka po ulici za kog se ispostavilo da prosto deli nekakve flajere. Kao što rekoh, uopšte neću da vas gnjavim tim nebitnim detaljima.


Ono što hoću, zapravo, jeste da vam predstavim novu kutiju za knjigoljupce na našem tržištu, po imenu Sovina pošiljka, iza koje stoji Jovana, koju možda znate sa instagrama kao bookstaworm. Moram da priznam da sam ovog puta imala velika očekivanja, naročito ako u obzir uzmemo činjenicu da znam da Jovana prati svetske trendove kada su ove stvari u pitanju. I znate šta? Nisam pogrešila, jer ovo je (po nekim mojim kriterijumima) najbolji paket ovog tipa koji sam do sada kupila.

Samo pakovanje je vrlo jednostavno i meni se kao takvo baš dopada, naročito zbog ove jelkice sa posvetom koja kutiju čini mnogo ličnijom. Isti slučaj je i sa koverticom, na koju prvo naiđete kada otvorite kutiju, koja je brižljivo uvezana u mašnicu, a u njoj „vodič“ za otvaranje kutije, takođe lično adresiran (to su ti detalji koji pokazuju pažnju sa kojom se pristupa nekom poslu, i ma koliko mogu delovati nebitno, ja to izuzetno cenim), u kojem se nalaze informacije o predmetima koji se u kutiji nalaze. Moj savet je da ovo pročitate na kraju, kako momenat iznenađenja pri otvaranju same kutije ne bi izgubio svoju draž.


Tema ove kutije je Nova godina, pa smo u skladu sa tim dobili ukrašenu grančicu jelke, koja će meni svakako poslužiti za fotkanje u narednoj prazničnoj sezoni.


Opet u skladu sa praznicima, u kutiji se nalazio bedž iz Must have prodavnice. Pored njega, tu su i dve washi trake (ukrasni selotejp), uvijene u mašnicu, kao i pakovanje od tri različite kesice Teekanne čaja (Garden Selection, Superfruits, Forest Fruits), koji će mi svakako dobro doći jer čajeve ispijam u ooogromnim količinama, a po svemu sudeći, hvata me i grip koji ovih dana hara gradom.


Detalj bez kojeg je teško zamisliti jedan bookbox je svakako bukmark. I naravno, dobili smo jedan, i to kakav! U pitanju je ručni rad koji potpisuje Crafty Chaos Art. Valjda ne moram da vam pričam koliko sam oduševljena obeleživačem. Ne znam da li je u opticaju bilo više motiva, ali ovaj je kao poručen za mene.


Poslednji predmet u kutiji je mala mirišljava sveća, koja osim što preslatko izgleda, divno miriše (miris je coconut macaroon, a ja sam u poslednje vreme opsednuta ukusom i mirisom kokosa) i evo, dok ovo kucam, ne mogu da nateram sebe da izvadim nos iz nje. Pakovanje je fantastično, pa ako imate srca da je uopšte zapalite, ostaće vam metalna kutijica koju kasnije možete iskorititi za neke (stvarno vrlo sitne) sitnice.


I na kraju ono najbitnije – knjiga! Roman koji nam ovog meseca donosi Sova je „Jedne zimske noći“ Sajmona S. Montefjorea, u izdanju Evro Book-a. Knjigu nisam čitala, ali sam o njoj čula samo reči hvale, tako da jedva čekam da je pročitam. Stvar je u tome da sam planirala da je nabavim, tako da je ovo još jedna u nizu „kao poručenih“ stavki.


Sve to na gomili izgleda ovako:


Kao što ste mogli da zaključite, utisci su više nego pozitivni. Svaka stvar koju sam dobila je iskoristiva, pažljivo osmišljena i apsolutno po mom ukusu. Dopada mi se što kutija ima temu (i radujem se što će tako i ostati, tema februarske kutije je, naravno, ljubav), pa ceo paket priča priču za sebe. Ono što sam zaboravila da napomenem jeste da je cena ove kutije bila 1300 dinara (sa uključenom poštarinom) i ovog puta mogu da kažem da ne žalim ni dinara. Knjiga mi je već bila na TBR listi, vodu za čaj sam upravo pristavila, u bukmark sam nepovratno zaljubljena, a nos mi je i dalje u sveći. Ukratko – jedva čekam sledeću. Malo mi je žao Jovane jer je ovako dobrim utiskom sebi postavila težak zadatak za sledeći paket, ali ukoliko ovako nastavi, ja definitivno postajem redovan kupac.

P.S. Naravno, mačka ne izlazi iz kutije.


Jeste li naručili svoju Sovinu pošiljku? Kakvi su vaši utisci? Pišite u komentarima!

Do sledećeg posta, s nosićem u sveći,

Vaša Stš <3

CONVERSATION

15 comments:

  1. Odlična kutija!
    Nisam ovaj put uzela,al sledeću hoću :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja ću, iako pretpostavljam da me (zbog teme kutije) knjiga neće baš oduševiti :D

      Delete
    2. I ja sam upravo otvorila svoju Sovinu pošijku i delim Vaše oduševljenje! Moj obeleživač ima drugačiji motiv (irvasi), ali koliko sam shvatila svaki je unikat. Bedž je takođe drugačiji i drugačiji izbor čajeva. Ostale stvarčice, kao i knjiga, su iste kao i Vaše. Pročitah recenzije ove knjige, odlićne su.
      Zaista ste u pravu, ova kutija vredi svaki dinar i ja ću je sigurno naručiti i sledeći put.
      Eto, samo da znate da nas ima još oduševljenih!
      Pozdrav, Ivona.

      Delete
    3. Pre svega, hvala na čitanju!
      Drago mi je da delimo mišljenje, poznato je da kupovina ovakvih kutija može da bude rizik, ali ovoga puta se baš isplatilo. I ja ću sigurno poručiti sledeću i nadam se da će biti barem jednako dobra kao ova :)

      Delete
    4. Hhahahaahahah dobra si :D
      Ja ću je baš zbog toga naručiti,čim sam ti videla u postu FEBRUAR,reko ovo je za meneeeee :D

      Delete
    5. Ne znam samo kako će da ubode nešto što već nisi čitala :D

      Delete
    6. Hhahahaha i na to sam pomislila,al nema veze,ima se kome pokloniti ;) :D
      Sviđa mi se kako je sve osmislila,zaista je sve predivno ispalo <3

      Delete
  2. Divna kutija! <3
    Mozete li napisati detalje o porucivanju? Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve informacije o poručivanju naredne kutije možete pronaći na FB ili instagram stranici :)

      https://www.facebook.com/bookstaworm10
      https://www.instagram.com/sovinaposiljka/

      Delete
  3. Divan tekst, divna zamisao, najbolji pokloni.:))) Nisam do sada naručivala ovakve pakete, teško da ću u skorije vreme (nisu baš povoljni za moj budžet, barem ne u odnosu na knjige koje nabavljam inače preko antikvara), ali svakako pozdravljam ideju i dobru volju svih koji osmišljavaju ovako divne pakete.

    P.S. Imamo sličnu situaciju sa iščekivanjem poštara, meni je već neprijatno pomalo, već me dobro poznaju i ogledaju s nekakvim poštovanjem, zbog same činjenice da nose KNJIGE :)), kažu, nisu navikli. Čak me i telefonom kontaktiraju ako nema nikoga kod kuće, a paket težak - da se ne bih maltretirala do šaltera, stvarno izlaze u susret maksimalno.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se skoro preselila, pa se još nismo adekvatno upoznali, ali na staroj adresi sam imala najdivnijeg poštara na svetu (uvek je dolazio ranom zorom i strpljivo čekao da se izvučem iz kreveta :D) koji je često imao komentar poput "Neka knjiga, zamisli". Čak smo imali i dogovor da ostavlja pakete na "tajnom mestu" ako me ne zatekne kod kuće (ili ne probudi). :)

      Delete
  4. Predivna je.
    Odlično si osmislila post.

    http://kathydelight.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  5. kako je lijep blog...

    ReplyDelete