Mesečni favorit – oktobar


Oktobar je iza nas. Verovatno jedan od najuzbudljivijih meseci za ljubitelje (kupovine) knjiga. Sajam je prošao, lepo smo se nakupovali, tako da bi post o mesečnim favoritima u novembru trebalo da bude mnogo zanimljiviji od ovog. U oktobru sam pročitala četiri knjige, što je malo ispod mog mesečnog proseka, a to su (hronološki):

3. Artemis Faul – Oin Kolfer
4. Devojka iz voza – Pola Hokins


O svim knjigama sam već napisala postove sa utiscima (postovi su linkovani na listi, u slučaju da ste ih propustili), osim o romanu „Devojka iz voza“. Post o ovoj knjizi stiže za koji dan, sa malim zakašnjenjem, pošto je oktobar bio ispunjen „vanrednim“ postovima o nekim bitnim dešavanjima, poput Nedelje zabranjenih knjiga, mojih utisaka o završenom Pop Sugar Reading Challenge-u i postovima o Sajmu i onome što sam na Sajmu kupila. Moraćete malo da se strpite J

U svakom slučaju, moj favorit za ovaj mesec je roman dobitnice Nobelove nagrade za književnost, Herte Miler, „Čovek je veliki fazan na ovom svetu“. Knjiga koja ostavlja dubok utisak koji je teško opisati. Ovom prilikom ponovo preporučujem Milerovu svima koji se do sada nisu susreli sa svojim delom. Uverite se i sami zbog čega je zaslužila ovu nagradu!
Šta ste vi čitali ovog meseca? Kako ste se proveli na Sajmu? Kako se proveo vaš novčanik? I naravno, šta preporučujete za čitanje? Podelite svoje utiske u komentarima, a mi se ponovo čitamo za nekoliko dana. J

CONVERSATION

2 comments:

 1. Jao, pa moja lista se neprestano produžava zbog tebe! :)
  Na svom blogu sam pisala kako sam se provela na Sajmu i šta sam kupila, a što se tiče novčanika - nije baš srećan. :D Potrošila sam sav novac koji sam neki dan pre toga zaradila od lekture na knjige. :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pročitala sam taj post. Svi bankrotiramo u oktobru :D

   Delete