Mesečni favorit – novembar


Stigao je decembar! Mesec praznika, okićenih ulica i kuća. Već danima po netu gledam slike novogodišnjih dekoracija i maštam o kićenju jelke, ali imam tri velika problema: ne znam gde da stavim jelku, imam mačku predatora koja će je urnisati prvog dana i psa koji se svega plaši, pa ne vidim zašto bi sa jelkom bilo drugačije. No, sa jelkom ili bez nje, novembar je iza nas, pa je vreme da sumiramo utiske.


Knjige koje sam pročitala u novembru (hronološki):

1. „Crvena kraljica“ – Viktorija Ejvjard
2. „Ono što nas ne ubije“ – David Lagerkranc
3. „Čovek u visokom dvorcu“ – Filip K. Dik
4. „Jebo sad hiljadu dinara“ – Boris Dežulović
5. „Široko Sargaško more“ – Džin Ris

O prve tri knjige sam već pisala na blogu (klik na naslov vodi do posta, ukoliko ste nešto propustili), a biće reči i o ostalim naslovima sa liste i to u naredna dva posta (najverovatnije).

Titulu favorita ovog meseca odnosi antiratni roman „Jebo sad hiljadu dinara“, Borisa Dežulovića. O romanu ćete čitati već u narednom postu, ali već ga sada od srca preporučujem, pa ukoliko vam treba preporuka za narednu knjigu, uzmite ovu, da zajedno saberemo utiske!

Stvar po kojoj je ovaj mesec bio poseban jeste intervju koji sam odradila sa urednicom izdavačke kuće Urban Reads. Ukoliko ste preskočili ovaj post, obavezno ga pročitajte!

U decembru nastavljam sa čitanjem knjiga kupljenih na Sajmu (više o tome OVDE), najpre sa romanom „Sva svetlost koju ne vidimo“, koji sam započela pre neki dan. Ono čemu se posebno radujem jeste Noć knjige, za koju sam spremila omanji spisak, tako da vas očekuje još jedan boookhaul na blogu (stay tuned J). Takođe, spremite se za nešto novo sredinom meseca, post kakav do sada niste videli, a koji bi mogao (nadam se) da bude redovna stvar na blogu. I to je nešto zbog čega sam baš uzbuđena i iskreno se nadam da neće izneveriti moja očekivanja.


Šta ste vi čitali u novembru? Koji su vaši favoriti?

CONVERSATION

4 comments:

  1. Sasvim slučajno naleteh na ovaj blog i čim ugledah knjige,odmah mi se dopao. No kako ja iskreno verujem u slučajnosti,znam da sam s razlogom naletela na tvoj blog. :) I ja obožavam knjige no zbog obaveza i posla nekad stignem više, a nekad manje da im se posvetim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobro došli! Drago mi je da vam se izbor knjiga dopao, nadam se da će i u budućnosti biti tako. Pozdrav! :)

      Delete
  2. U mesecu novembru procitala sam Narcis i zlatousti, Sati i Enchanted April cije izdanje ne postoji na Srpskom i ozbiljnom razmisljam da posaljem Laguni predlog da ga prevedu :)
    Radujem se da cujem tvoje misljenje o knjizi Sva svetlost koju ne vidimo jer mi je dugo na plan to read listi.
    I da iskoristim ovu priliku da te pitam da li si citala 84 Čering Kros roud, jer planiram da je kupim za poklon pa me zanima da li preporucujes. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam čitala, tako da ne mogu da pomognem. :/
      "Sva svetlost koju ne vidimo" će biti na blogu čim je završim. Malo je doziram, prija mi da je čitam u malim zalogajima, tako da će maaalo potrajati. U svakom slučaju, za sada mi se dopada :D
      Sviđa mi se odabir knjiga, "Narcis i Zlatousti" i "Sati" su fenomenalni romani :)

      Delete