Mesečni favorit – oktobar


Oktobar je jedan od onih meseci koji mogu da budu ili super ili nikakvi. U oktobru ili bude miholjsko leto ili bude ciča zima, ili upišeš godinu na fakultetu ili te čeka oktobar 2, ili odeš na Sajam ili sediš kod kuće i gledaš po netu tuđe hrpe knjiga.


Pošto je prošlo dosta vremena otkako mi oktobar nije obeležen stresnim ispitnim rokovima, kriterijumi su mi očigledno prilično opali, tako da je činjenica da još uvek nije bilo potrebe za dugačkim čarapama meni sasvim dovoljna da budem zadovoljna.

O Sajmu neću preterano da vas gnjavim, pošto sam o njemu detaljno pisala (KLIK), ali ma koliko da se proteklih dana isključivo ružno pisalo o ovoj manifestaciji, prevashodno zbog Sajma medija koji bolje da se održao pod nekom šatrom nego u susednoj hali, meni lično je ovogodišnja poseta Sajmu knjiga bila jedna od lepših i za to su zaslužni pojedini izdavači, koji, na kraju krajeva, i čine duh ove manifestacije.

Nego, da ostavimo mi lepo zvona i praporce tamo gde im je i mesto (u hali pored one nama važne) i da pređemo na pročitane knjige:

1. „Tuđinka“, Dajana Gabaldon
2. „Predivne ruševine“, Džes Volter
3. „Frajer sa susednog groba“, Katarina Mazeti
4. „Porodični kavez“, Katarina Mazeti
5. „Šum vremena“, Džulijan Barns

O prvoj knjizi iz serijala Outlander sam već pisala (KLIK) i pretpostavljam da ste već iz tog posta mogli da pretpostavite da će se ova knjiga naći među favoritima. I to jeste slučaj, ali nije usamljen. Moram da spomenem i Barnsov roman „Šum vremena“ koji me je potpuno oduševio, a uskoro ćete u zasebnom postu otkriti i zbog čega.  

Zbog selidbe strašno kasnim sa recenzijama, a tome su doprineli i vanredni postovi u vezi sa sajamskim ulovom i Halloween specijalom, ali kako sam proteklog meseca više vremena provela u šetnjama sa Okijem po novom komšiluku nego u čitanju, trebalo bi da se uskoro vratimo na stari ritam. Barem dok se temperature malo ne spuste, pa se ponovo zalaufam.

Koje ste knjige vi čitali ovog meseca? Šta preporučujete? Podelite svoje favorite u komentarima!

Do sledećeg posta,

Vaša Stš <3

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment