Monthly favorite - mesec JUN

Početak je meseca, što će reći da je vreme da proglasim svoj mesečni favorit za jun! Ovog meseca sam bila vredna, pa imamo malo više nominacija nego prethodnog (ili nemamo?).

Evo knjiga koje sam pročitala u junu (hronološki):

1. „Moralni poremećaj“ – Margaret Atvud
2. „Gluvo doba noći“ – Toni Parsons
3. „Pygmy“ – Čak Palahnjuk
4. „Tragedija genija“ – Vladimir Stojanović
5. „Jedi, moli, voli“ – Elizabet Gilbert
6. „Istorija sveta u 6 pića“ – Tom Stendidž
7. „Bremasoni“ – Mirjana Đurđević

Bilo je tu i dobrih i loših knjiga, ali nakon kraćeg razmišljanja, odlučila sam da će titulu favorita ovog meseca ipak poneti Mirjana Đurđević, koja se svojim stilom kategorički izdvaja iz mora spisateljica kojima nas izdavači svakodnevno obasipaju. Za one koji se do sada nisu susreli sa radom ove autorke, imam samo najtoplije preporuke. O „Bremasonima“ sam detaljnije pisala pre nekoliko dana, pa ako ste propustili tekst, možete ga pročitati tako što ćete kliknuti OVDE.





Koji je vaš favorit za mesec jun?

CONVERSATION

2 comments:

  1. Vidis i ti koristis rec spisateljica a mene napao odredjeni lik na fb zbog te reci i mahao mi sa Ničeom i Tolstojem a sve na kontu kad vidi rec - spisateljica to ga asocira na zensko pero tipa Marijana Mateus. Oduvala sam ga doduse ali ljudi ni ne procitaju tekst vide u naslovu nesto o onda misle mogu sa svakim ako je zensko pa raspali po kao nasem curecem mozgu. Radilo se o ozbiljnoj spisateljici, joste advokatu Veri Uzelac sto samo govori da nije ni procitao blog samo naslov. Hvala sto korsitis tu rec.

    ReplyDelete
  2. Pa ne znam koja bi alternativa bila. Ima možda taj prizvuk, ali za to nije kriva reč, već spisateljice :D
    Ja nisam ni protiv toga da se za ženu kaže da je pisac, ali ovde sam svakako želela da naglasim da se razlikuje od drugih žena koje se bave pisanjem danas. :)

    ReplyDelete