Mesečni favorit – jun


Jedan od mojih prvih postova na ovom blogu bio je mesečni favorit, što će reći da se uz ovo moje književno ćoše družimo već godinu dana. Kada sam pokrenula blog nisam imala predstavu o tome da li će iko čitati ono što pišem, zapravo nisam znala ništa o blogovanju, ali evo, godinu dana (i kusur) kasnije, upoznala sam neke divne ljude, stekla nekoliko redovnih čitalaca i sve što mogu jeste da se ponovo zahvalim svima vama na podršci koju mi pružate, bilo to lepim rečima, preporukama (i uvažavanjem preporuka) ili prostim praćenjem i čitanjem. HVALA! <3

 No da pokušamo da ne uđemo u sentimentalnost, i da se bacimo na temu ovog posta. U junu sam pročitala sedam knjiga, mahom zabavnog karaktera, tako da je jun, ako izuzmemo jednu knjigu o Drugom svetskom ratu, za mene bio mesec dobrog humorističkog štiva. Evo liste:

2. „Leto trideset i devete“ – Verner Birman
4. „Marsovac“ – Endi Vir
5. „Još malo pa nestalo“ – Daglas Adams
6. „Yes Please“ – Amy Poehler

Kao što vidite i sami, bilo je tu dosta veoma, veoma, dobrih knjiga, ali uprkos tome, nije mi teško da proglasim knjigu koja je na mene ostavila najjači utisak. To je, bez mnogo razmišljanja, „Još malo pa nestalo“, putopis Daglasa Adamsa koji se bavi ugroženim životinjskim vrstama. Očekujte uskoro recenziju na blogu, ali već sad toplo preporučujem knjigu svakome. Knjiga se dotiče veoma važne teme i tera na razmišljanje, a Adamsov stil pisanja je čini zanimljivim i zabavnim štivom. Ukoliko planirate letovanje ovih dana, a još uvek ne znate koju knjigu da ponesete sa sobom, sačuvajte mesta u koferu za „Još malo pa nestalo“, sigurno se nećete pokajati.

Šta ste vi čitali u junu? Imate li neku preporuku za ove vrele dane?



CONVERSATION

4 comments:

  1. Volim putopise, u poslednje vreme ih dosta čitam. A oduvek me zanima ta tema ugroženih vrsta... Stavila sam knjigu na spisak. Hvala puno n preporuci! :)

    PS. Ako imaš još neku preporuku za dobar putopis, samo izvoli! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odmah mi na pamet pada Bil Brajson, njega baš volim da čitam. A ako voliš Saramaga, pročitaj njegovo "Putovanje kroz Portugaliju". Ja ga još uvek nisam pročitala, ali sa Saramagom nema greške. :)

      Delete
    2. Saramagovo "Putovanje kroz Portugaliju" me čeka na polici, pročitaću ga sigurno uskoro! I Brajsona mnogi hvale, jedva čekam da mi "padne šaka" :D
      Hvala na preporukama. Super je blog, čitam ga redovno :)
      Pozdrav

      Delete