Infinity Book Box – maj

Prošlog meseca je Infinity Book Box izostao, ovog meseca je dobrano okasnio i već je to sve počelo malo da me nervira, čak sam i post za danas spremila, kad ono – budi me poruka iz Pošte! Onda sam shvatila da je sve to lepo univerzum udesio kako bi kutija stigla baš danas. Zašto baš danas, pitate se? Pa danas mi je rođendan! Moram da priznam da sam s posebnom tremom otvarala današnji boks, pošto je univerzum inače poznat po tome što ima neobičan smisao za humor i ima tu tendenciju da vas razočara kad se najmanje nadate. A kada sam počela da napipavam koverat, koji je ovog meseca izrazito tanak, uplašila sam se da će biti upravo tako. Nego, da ne pipamo više na slepo, idemo na sadržaj, dosta smo čekali.



Knjiga koja se nalazi u majskom paketu je roman „Drugo more“, italijanskog pisca i istoričara književnosti Klaudija Magrisa (izdavač je „Arhipelag“). Nikada nisam čitala Magrisovu prozu, samo stručne tekstove, tako da sam se pozitivno iznenadila kada sam videla knjigu. U pitanju je veoma kratak roman o mladom intelektualcu koji ostavlja svoj grad kako bi proveo nekoliko godina na Mediteranu, okružen tekstovima antičke Grčke. Ali da ne dužim, očekujte uskoro recenziju na blogu, pošto roman svakako ide na to read listu.


Ostatak paketa je pomalo „mrškast“, a čine ga neizostavni bukmark, ovog puta u obliku psa, kao specijalni omaž Okiju koji baš za ovaj boks nije želeo da se fotka; nekoliko ex libris papirića koje smo već imali prilike da vidimo u jednom od ranijih paketa; filcani ukras za koji se postarao „Oblak šareni“; i magnet za frižider sa siluetom Džejn Ostin i jednim od njenih citata. Zanimljivo je da sam isti ovaj motiv već dobila u jednom od paketa, samo u vidu sličice, ali uopšte se ne bunim, pošto inače volim Ostinovu, a sličicu sam već uramila!


Nakon prošlog meseca, kada paket nismo dobili zbog nesporazuma Eme sa saradnicima, dobili smo obaveštenje da se Infinity Book Box vraća „bolji i jači“. Moram da priznam da ovo nije sadržaj koji bi se mogao opisati tako (naročito nakon poslednjeg boksa, koji ostaje moj favorit, njegov sadržaj možete videti OVDE), ali kada bolje razmislim, većina stvari u paketu mi se dopada, a roman koji smo dobili je zaista kvalitetan i rado ga dodajem na rođendansku gomilicu knjiga (o ostalim knjigama iz gomilice nekom drugom prilikom). Takođe, paket je ovog meseca bio malo jeftiniji nego inače, tako da je univerzum ovom prilikom ipak bio blag i nije me ubio u pojam.

Ukoliko i dalje ne znate o čemu se radi, Infinity Book Box je mesečni paket iznenađenja koji sadrži knjigu i propratne sitnice za knjigoljupce. Za osmišljavanje paketa zaslužna je Ema, a ukoliko vam se ideja dopada, možete ga naručiti preko društvenih mreža (Facebook, Instagram).

Jeste li i vi nestrpljivo čekali IBB? Kakvi su vaši utisci?


CONVERSATION

4 comments:

  1. Nemojmo o unuverzumu i njegovim okrutnim igrama. Prošli IBB je prvi koji sam naručila i možeš zamisliti kako se ono radosno iščekivanje pretvaralo u nerviranje pa u potpuno razočaranje. To je baš loš prvi utisak koji neko može da ostavi. Da nismo dobili mejl obaveštenja o otkazivanju aprilskog IBBa, majski ne bih naručila. I onda opet čekanje, nerviranje itd. Ipak nisam nezadovoljna. Sve u njemu je upotrebljivo, a knjižica mi deluje fino. Da li je jači i bolji od martovskog? Nisam sigurna, ali svakako nije loš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene je to čekanje izludelo, kako je bilo vama koji ste prvi put naručili, mogu samo da pretpostavim. Paket nije loš, prvenstveno jer je knjiga dobra, a sitnice su ovog puta iskoristive (čak ću i onaj filcani ukras dati mami, možda joj posluži za njene ručne radove) :)

      Delete
  2. Mislim da je martovski book box toliko dobar da bi bilo dobro kada bi ga Ema stavila u prodaju npr. na nedelju dana barem, da kupimo svi mi koji tugujemo jer ga nismo naručili. :) Znam, znam, poenta je da Infinity Book Box bude iznenađenje, ali mislim da se martovski može teško prevazići. :) Inače, zanimljiva ti je stranica, kao i fotke. :) Pozdrav, Kaća

    ReplyDelete
  3. Hvala! Tako je to obično, taj koji se ne naruči po pravilu bude najbolji :D

    ReplyDelete